Jeugd

Uw kind is belangrijk

Zit uw kind ergens mee en maakt u zich zorgen? INTER-PSY biedt diagnostiek, begeleiding en behandeling bij psychische problematiek aan kinderen en jeugd van 0 t/m 17 jaar.

Een psychisch probleem kan een grote impact hebben op het leven van uw kind en op de rest van het gezin. U zoekt een oplossing voor jullie specifieke situatie. Omdat INTER-PSY ook hulp biedt aan volwassenen, kan zorg nadat iemand 18 is geworden, gewoon doorgaan, met dezelfde behandelaar.

Er zijn veel soorten psychische stoornissen en problemen waar wij in kunnen ondersteunen, zoals ASS/autisme, ADHD, angsten, depressie en trauma. INTER-PSY biedt advies, begeleiding en behandeling aan kinderen/jongeren, ouder(s) en verzorger(s). 

Ook heeft INTER-PSY specialistische teams voor FASD (Foetaal Alcohol Spectrum Disorder) en een Expertise Team Jonge Kind waar specialistische zorg in de leeftijd van 0 tot 6 jaar wordt geboden.

Aanmelden

Wanneer u uw kind bij INTER-PSY wilt aanmelden, heeft u een verwijsbrief nodig. Deze kunt u krijgen van de huisarts, het sociale wijkteam, de jeugdarts (GGD) of een medisch specialist. Daarnaast dient u het aanmeldformulier in te vullen. Dit formulier wordt na de aanmelding per e-mail toegestuurd.

Wachttijden

Wilt u een afspraak maken bij INTER-PSY? Lees meer over de wachttijden per vestiging van INTER-PSY. U ziet de wachttijd vanaf de aanmelding bij INTER-PSY tot aan de start van het eerste intakegesprek, waarop behandeling volgt.

Kosten en vergoedingen

De kosten voor diagnostiek, begeleiding en behandeling voor jeugdigen tot 18 jaar is kosteloos. Uw gemeente vergoedt deze zorg volgens de Jeugdwet na een verwijzing van een huisarts of gecertificeerde instelling.

onze locaties

INTER-PSY heeft 9 locaties verspreid over Groningen en Friesland. Het kan zijn dat op de ene locatie een ander zorgaanbod beschikbaar is dan op een andere.  Medewerkers van INTER-PSY staan u graag te woord als u meer wilt weten over het zorgaanbod per locatie.

INTER-PSY Hoendiep

INTER-PSY Friesestraatweg

INTER-PSY Piet Fransenlaan

INTER-PSY Verlengde Meeuwerderweg

INTER-PSY Sappemeer

INTER-PSY Winschoten

INTER-PSY Oosterwolde

INTER-PSY Stadskanaal